in ,

Sailmail week 3

Dit keer een sailmail onderweg naar Tobago!

Deze week zijn er veel leuke dingen gebeurd! Zo hebben we oud en nieuw gevierd, gesurvivald en zijn we weer op de oceaan wat voor veel rust zorgt. Op 30 december gingen we voor het eerst Saint-Lucia in om een waterval en botanische tuin te bezoeken. De botanische tuin was erg mooi, maar het was wel erg warm. Op de terugweg kwamen we langs een supermarkt waar natuurlijk even gestopt moest worden, want iedereen moest ontbijt kopen zodat we op havermout dag geen havermout hoeven te eten. Toen we terug naar de boot gingen moesten we het laatste stukje zwemmen, maar toen de eerste op de boot aankwamen bleek het dat er heel veel kwallen waren, waardoor iedereen terug moest. Ik ben ook gestoken door een kwal, maar gelukkig heb ik er niet veel last van gehad. Op oudejaarsdag mochten we eindelijk zelf Saint-Lucia in, waar we gelijk een cafétje hebben gezocht met wifi hebben gezocht. Nadat ik met iedereen contact had gehad Ben ik samen met andere trainees het dorpje in gegaan. In de dorpjes merk je wel dat we echt een bezienswaardigheid zijn, omdat we allemaal met dezelfde kleding lopen. In het stadje heb ik een jurkje gekocht die ik gelijk met oud en nieuw aangetrokken heb, toen we terug waren op de boot heb ik helpen versieren en hebben we natuurlijk oud en nieuw gevierd. De avond begon al feestelijk want om 19;00 hebben we afgeteld, omdat het toen in Nederland al 2020 was, later hebben we natuurlijk ook nog afgeteld om 24:00. De volgende dag mochten we uitslapen, maar toen we wakker werden gemaakt werd ons verteld dat we gingen survivallen. Op het strand waren aangekomen waar we moesten survivallen hebben we een vuurtje gemaakt en hebben we geprobeerd ons eten op te warmen. Het eten klaarmaken was geen succes de bonen waren lauw, de mais koud en de aardappels rauw, maar gelukkig waren de marshmallows wel een succes. Toen iedereen eindelijk sliep begon het heel hard te regenen waardoor we de hele nacht met z’n alle onder een afdak gezeten hebben wachten tot het licht werd. Zodra het licht werd zijn we met z’n alle terug gezwommen naar de boot. Op de boot hebben we al onze zanderige spullen gewassen. Toen alles schoon was mochten we twee uur slapen! ’s Middags zijn we vertrokken naar Suriname, maar we hebben net te horen gekregen dat we Suriname niet gaan halen, omdat er geen goede wind is, onze nieuwe bestemming is Tobago! Ook hebben we de eerste dolfijnen gezien wat erg bijzonder was. We hebben ook meerdere evaluaties gehad met alle trainees over hoe wij vinden dat het met ons als groep gaat en wat er nog beter kan. Net hadden we de painchail race, je moest alle touwen uit je hoofd kennen en hier verschillende spellen meedoen. Aan het eind eindigde het met een ‘stormen werd je dus natgespoten.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Comments

0 comments

Written by jintemmuller

Sailmail week 2

Sailmail week 4