in

Sailmail week 4

Ahoy! Deze week een sailmail vanuit Dominica.

De afgelopen dagen hebben we in Tobago doorgebracht waar we veel verschillende activiteiten hebben gedaan. Op dinsdag was er onrust tijdens de zelfstudie, want er stonden opeens twee extra kinderen aan boord. Wat bleek? De kinderen waren aan een wereldreis samen met hun ouders bezig en wilde graag bij ons aan boord de zelfstudie meedoen, maar natuurlijk niet voor een uitgebreide rondleiding en kennismaking met iedereen had plaatsgevonden. ’s Middags mochten we aan land, want we gingen snorkelen. Het snorkelen was erg leuk, maar toch wel koud, omdat het erg bewolkt was.

Op toetsdag had ik geen toets, dus ik werd samen met een vriendinnetje gevraagd op de ingenieur te helpen met onderhoud aan de generator. Het was erg leuk om te helpen, maar het was wel heel erg warm. Als groepsactiviteit hadden we een hike op de planning staan. Aan het begin vond iedereen dit niet leuk, omdat we een steile berg moesten oplopen, maar na een plaatselijke regenbui te hebben gehad en bij de jungle aangekomen te zijn. Vond ik het toch leuker worden, omdat we via modderpaatjes omhoog moesten klimmen. Gelukkig was er na de hike tijd om een cafétje te zoeken met wifi.

Op lazyday mochten we uitslapen, maar niet te lang, want we gingen bij een bassischool, waar we eerder naar binnen waren gestapt tijdens een opdracht, lesgeven. Ik had samen met geertje en Noor groep 4, hoewel de kinderen aan het begin nog een beetje verlegen waren. Werden ze aan het eind heel druk toen ze telefoons zagen en dus ook foto’s mochten maken. ’s Middags werd alles wat minder leuk, want we gingen weer varen…

Toen we net vertrokken uit de baai waar we lagen was iedereen nog wel vrolijk en was het grappig om een golf over je heen te krijgen, maar zodra we op de open oceaan zaten en het schip met 10 knopen per uur schuiner ging dan dat we ooit hadden meegemaakt, werden de meeste weer zeeziek, de crew werd dit keer meegeteld. 
’s Nachts als iedereen in een hangmat of bunk sliep, waardoor je nog meer misselijk werd, werd de mainhold goed onder gekotst. Sommige trainees die minder ziek waren hielpen met het legen van de kots emmers en de kots van de vloer halen, want doordat iedereen zo zeeziek werd kwamen sommige te laat bij een kots emmer aan, maar dat betekende niet dat de mainhold niet vies was de volgende dag. Toen ik eindelijk sliep werd ik wakker gemaakt, want het was de beurt van mijn watch(groepje) om te wachtlopen. Dit wachtlopen werd 2 uur slapen en alleen soms het logboek invullen, wat ik vervolgens bijna ondergekotst heb.

We zouden in een keer naar Dominica gaan, maar een crew lid ging onverwacht naar huis, omdat een familie lid een beroerte had gehad. Door het vertrekken van de scheepsarts hadden we een kleine stop in Martinique, na deze stop zijn we in 10 uur naar Dominica gevaren waar we nu voor anker liggen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Comments

0 comments

Written by jintemmuller

Sailmail week 3

Sailmail week 5