in

Sailmail week 5

ahoy!, Dit is m dan, de laatste sailmail vanaf de Swan.

Deze week de sailmail vanaf ons startpunt Martinique.

Deze week waren de eerste scheepsovernames! Je had 3 verschillende rondes waarbij je 2 verschillende beroepen had. De eerste dag was ik vrij, maar omdat we een rondje om Dominica gingen varen moest ik af en toe helpen met zeilen zetten. De 2e dag was ik interior manager wat inhield dat je iedereen wakker moest maken, eten klaarzetten en de lost en found bijhouden. De derde ronde was ik ingeneer we hebben de wierfilters vervangen en de hele boot gecheckt zodat we konden vertrekken terug naar Martinique.

Deze week hebben we veel verschillende excursies gehad, zo zijn we naar een fort geweest waar we een hike hebben gedaan. Tijdens deze hike hebben we slangen, vogels en veel termiet kreeften gezien. De volgende dag hadden we een rond vaart met een bootje door de jungle. Na een tijdje gingen we ergens aanleggen en daar zijn we een plantage opgelopen, hier hebben we verschillende dingen mogen proeven, suikerriet, sterfruit en een soort passievrucht. ’s Avonds werden we met z’n alle naar binnen gelokt met de mededeling dat we een opdracht moesten doen, maar toen werden we opeens naar buiten geroepen waar we een cocktailparty hadden, omdat de meeste klaar waren met school. Ook hadden ze een zwembad gemaakt, waar iedereen natuurlijk met kleren en al in werd geduwd. Op lzayday heb ik ‘ochtends armbandjes gemaakt en mijn boekje bij gewerkt. ’s Middags hebben we met alle trainees in de zon gelegen, omdat de laatste paar dagen de zon erg fel is.

Op illes de saint gingen we met z’n alle kajakken ik zat met Noor in een boot met doorzichtige bodem, maar we hebben niet heel veel gezien omdat we door 2 andere jongens in het water werden geduwd. je snapt natuurlijk wel dat wij dit vervolgens terug deden. Na het kajakken hadden we voor het eerst de hele middag vrije tijd dit kwam, omdat dit het eerste echt toeristische eilandje was en je er dus heel veel souvenirs hebt. ’s Avonds hebben we met iedereen ergens iets gedronken voordat we teruggingen naar de boot.

Gisteravond laat zijn we aangekomen in Martinique, nog niet op ons eindpunt, maar in een andere baai. Morgen gaan we naar ons startpunt/ eindpunt waar we donderdag met alle trainees en een groot deel van de crew op het vliegtuig zullen stappen naar huis.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Comments

0 comments

Written by jintemmuller

Sailmail week 4